European Gasshuku, Kranevo, Bulgarien: 9-14:e juli!

Gojukai Seinan KK på plats med 10 deltagare 👊

Gojukai-familjen slöt upp med ca 200 deltagare från 15 europeiska länder samt Saiko Shihan och Jaco Shihan från Japan. Vilken lycka att vi får träna för Saiko Shihan, Hanshi De Jong och alla andra kunniga Shihans, inklusive klubbens egen chefsinstruktör förstås!

Arrangerade gjorde IKGA Bulgaria med Sensei Sholev i spetsen, ett stort tack för inbjudan och ett väl genomfört evenemang! Tack också till Senpai Victor som hjälpt oss mycket med det praktiska.

Kranevo ligger vackert vid Svarta havet och vårt hotell låg en kort promenad från stranden där man kunde koppla av mellan träningarna. Det var varma tvåtimmarspass för och efter-middag, trots luftkonditionering i träningshallarna. Men klubbens deltagare intygar att det var fantastisk träning och massor av inspiration! Fråga gärna mera om träningen i dojon!

Sista dagen undervisade Saiko Shihan om andningens speciella betydelse för Gojuryu och Gojukai, vi gjorde många intressanta övningar förutom kata Sanchin och Tensho förstås.

Jag hade förmånen att prova att gradera för Godan (femte dan) och klarade testet. Det gjorde jag tack vare mina instruktörer genom åren, Conny Shihan som med oändligt tålamod undervisat mig i 30 år, Ingo De Jong Hanshi som inspirerat på läger i Sverige och utomlands samt Saiko Shihan som lagt så mycket tid på att visa mig rätt när jag besökt Tokyo för träning.

Jag har inte glömt alla er andra som hjälpt mig genom åren heller, och inte er som råkat ut för mina misstag. Med 30 år i dojon och 5:e dan gör jag ett litet bokslut. Jag konstaterar att jag lärt mig av det jag ångrar, att jag fortsätter att utvecklas, att jag står på fast grund gällande teknik och kunskap – att jag har något värdefullt att förvalta och dela med mig av. Det är så oerhört givande och roligt att få ge det vidare! Särskilt till Gojukai Seinans fantastiskt stöttande, närvarande och intresserade medlemmar.

Jag hade heller inte klarat min gradering utan min bunkai-partner Senpai Elias. Eftersom han i våras inte bodde i Sverige satte han sig på ett plan hem för att träna med mig två helger, för det engagemanget är jag evigt tacksam.

Det är något speciellt med Gojukai-familjen.

Will.

Patience.

Dedication.

Vi ses i dojon!

/Emma

Lämna ett svar