Vi är stolta att presentera Gojukai Seinans nya svartbälte:

Sempai ELIAS LUNDGREN, Shodan.

Sempai Elias startade sin karate-bana med stilen Kyokushinkai, men på Karategymnasiet där Sempai Elias tränade för Conny Shihan växlade han till Gojukai för att följa sin ambition att nå högsta nivå i WKF-karate. Hans dedikation och träningsvilja tog honom hela vägen till Svenska karate-landslaget där han representerat Sverige på bland annat Junior-EM i klassen U21.

Kyokushinkai har gett Sempai Elias en gedigen grund gällande Karate Do, Budo, engagemang och etikett som vi är oerhört glada att få förvalta i vår dojo.

Sempai Elias har en hög nivå på såväl teknik som fysik men utöver det bjuder han ständigt på positiv energi i dojon och är särskilt inspirerande för våra yngre medlemmar.

Ett svart bälte är en stor prestation som kräver mycket av individen för att klara – men egentligen är det en present till klubben man är medlem i.

En medlem med Shodan kan själv undervisa alla grupper, vara en förebild och lösa problem som uppstår. Det är någon som har tagit sig an en viktig roll där man kan utvecklas mycket som person, men också bidra till klubben och avlasta sina seniora instruktörer.

Något annat man gör som högre graderad är att hjälpa den som exempelvis behöver en partner för sin gradering. Sempai Maria tog sig tid att hjälpa till som partner på en Shodan-gradering utan att få tid för förberedelser. Det är sann dojo-anda och Sempai Maria har också för alltid en del i att Elias nu tituleras Sempai.

Tack också till er andra som slöt upp för att stötta mitt i sommaren.

Vi gratulerar Sempai Elias till en väl genomförd gradering och ser fram emot många, många år tillsammans i dojon!

Med varmt hjärta och knuten hand,

Conny & Emma

Gojukai Seinan KK

Lämna ett svar