SM, Göteborg 2009

Helgen den 19–20 september gick Svenska Mästerskapen av stapeln. På plats från klubben var Shihan Conny Helgesson Ferm som A-domare, Pavle Martinoski, Karin Hägglund, Wendy Francis som tävlande och Peter Haroun som coach.

Sempai Karin, Conny Shihan och Sempai Pavle. Ett vinnande team vid SM i Göteborg!

Lördagen började med katakval och först ut från klubben var Wendy Francis i damernas seniorkata. Wendy gjorde en stabil shisochin, men blev tyvärr besegrad. Näst ut var Karin Hägglund som inledde starkt och vann första matchen. Karin fortsatte att vinna med övertygande även i match två och tre. Sedan var det dags för semifinal, Karin genomförde där en stark seisan och vann även denna match. Utan att ha förlorat en flagga var Karin därmed klar för final som skulle gå av stapeln på söndagen.
Pavle Martinoski inledde sin tävlingsdag i herrarnas seniorkata. Pavle visade bra form och vann sin första match. Pavle fortsatte att vinna i katakvalet och efter tre matcher var det dags för semifinal. Pavle ställdes mot landslagsmannen Christian Blom och vann även denna match. Därmed var dagens andra finalplats säkrad.

Pavle fortsatte tävlingsdagen i kumite U21 -68 kg. Pavle visade bra form och vann sina matcher på ett övertygande sätt. Även denna semifinal vann Pavle och var klar för ytterligare en final på söndagen.
Söndagen började med seniorkumite -67 kg och Pavle var på plats för att försvara sitt brons från 2008. Pavle blev tyvärr besegrad i första matchen, men kunde börja ladda för två finalpasset där två finaler väntade honom.

Efter lunch började finalpasset. Först ut var Pavle mot Mattias Matti. Pavle genomförde en stabil seisan, men flaggorna blev 4–1 till Mattis fördel. Men dagens första medalj – ett silver!

Näst ut på finalmattan var Karin mot Micaela Byström. Karin genomförde en stark suparinpei och vann matchen och försvarade därmed sin titel från 2008.
Sedan var det dags för Pavle igen, final i U-21 -68 kg. Motståndet kom från Botkyrka karateklubb. Pavle gjorde en riktigt bra match och vann. Dagens andra guld!

Text: Karin Hägglund