Svenska Mästerskapen och Stockholms Karate Cup!

En ny lång, härlig karatehelg där Ludvig representerade klubben på SM och Alisia samt Kira gjorde starka insatser på SKC I!

SM gick detta år fredag 19/2 och lördag 20/2. Med båda dagarna som domare var Conny Shihan.

Ludvig representerade klubben i kata, yngre juniorer. Med sig vid mattan hade han Sempai Elena som coach, så här berättar hon:

Ludvig inledde tävlingen med en stabil kata Seienchin, och den matchen vann han med 5-0. Bra start. Något nervös, men ändå fokuserad fick han ladda om för en andra match där han mötte en duktig kille från Solna Karatedojo och det var en väldig jämn match om man frågar den högst objektiva coachen. Ludvig gjorde en fin Sanseru där sparkarna satt som en smäck, men denna gång blev det förlust med 1-4. Hans motståndare förlorade sedan mot klassvinnaren (innan final) så det blev inget återkval denna gång. Dock mycket fin insats av Ludvig som lyckades hålla nerverna i styr och prestera superbra på mattan på sitt första SM. Även stort tack till hejaklacken på läktaren.

 

Ludvig och Sempai Elena
Ludvig och Sempai Elena

 

Stockholms Karate Cup, deltävling 1, hölls även den i Täby Racket Center men söndag 21/2. Gunilla och Julia coachade, dock något färre än de tänkt sig:

 

Idag var det då dags för första deltävlingen i årets Stockholms Karate Cup, denna gången i Täby. Den lilla tävlingstruppen blev tyvärr ännu mindre eftersom Gustav vaknade och var sjuk, men Kira och Alisia representerade klubben fint.

 

Alisia på mattan
Alisia på mattan


Alisia i F03 fick gå två matcher med en fin Taikyoku Chudan, förlorade första men fick vinst med 3-0 i andra. Bra jobbat!

 

Kira gör kiai
Kira gör kiai


I F04 gjorde Kira två starka Gekisai Dai Ichi. Även hon blev flagglös i första men tog samtliga flaggor i andra! Super!
Till nästa deltävling i april ser vi gärna lite fler deltagare!

 

Och tack till de tappra coacherna : )

Själv fick jag som domare se både Kira och Alisia tävla och det är roligt att se hur de utvecklats och tar för sig på tävlingsmattan!

Nu siktar vi mot Svenska Katapokalen 12/3 – anmälan till mig eller Shihan innan sportlovet!

/Emma

Lämna ett svar