Guld och Silver på Boden Open och Ludvig uttagen till Distriktsgruppen!

Vilken härlig karate-helg för Gojukai Seinan KK!

När Camilla och Sempai Elena vaskade ädla metaller i Boden passade Ludvig på att träna med Jesse Enkamp som tagit över tränarskapet för Distriktsgruppen i Kata i Stockholm. Det blev en hel dags träning tillsammans med delar av landslaget och utvecklingstruppen i kata. Mycket kihon och intensiva övningar – Ludvig jobbar målmedvetet för att utvecklas vidare!

 

 

Och här är hela rapporten från Boden, så otroligt bra jobbat uppe i norr! : )

 

 

Camilla och Elena körde en favorit i repris och inledde tävlingssäsongen med Boden Open med drygt 377 tävlanden från Sverige, Norge och Finland.

För att optimera resandet bestämde vi oss för att bara flyga med handbagage, en bravad i sig speciellt för Elenas del med dubbla dräkter och två uppsättningar skydd, så överenskommelsen var att (eventuella) pokaler skulle ligga i Camilla väska på vägen hem.

Dagen inleddes med en av höjdpunkterna på resan, dagens första besök i tävlingens fantastiska fik med hembakad fika där allt kostar 10 kr (när får vi se det på Stockholmstävlingarna?!).

Sen var det dags att inta tävlingsmattorna.

Camilla var först ut med sin klass där hon vann första matchen med Seienchin 3-2. Direkt upp på mattan igen och körde en klockren Sanseru som hon vann 5-0. Lite tid för omladdning inför finalen där det blev Saifa men tyvärr förlust men silvret var säkrat!

 

 

Sen var det dags för Elena som inledde sin klass med en fin Seipai 3-2. Direkt upp på mattan igen med Sanseru som hon tyvärr förlorade med 2-3. Vi hoppades på återkval men klassen var jämn och med en flagga så gick den andra tävlingsdeltagaren än den som slog ut Elena vidare till final från hennes pool.

Bara att ladda om och nu var det dags för öppna klassen där både Elena och Camilla var med.
Först ut var Elena som vann med Seipai med 3-2. Direkt upp igen med Sanseru och även här blev det vinst!
Nu var det dags för Camilla och nu satt Seienchin för här blev det vinst med 5-0. Upp direkt igen och nu blev det Sanseru men tyvärr förlust mot den som senare vann klassen.

Dags för Elena igen och här blev det Shisochin som hon tyvärr förlorade mot den som senare tog hem silvret i klassen.
Men det innebar att både Camilla och Elena hade återkval.

Elena var först ut med en Seienchin och här tyckte vi båda (självklart helt opartiskt) att hon borde ha vunnit men tyvärr blev det förlust.

Dags för Camillas sista kata för den här gången och här blev det Saifa men tyvärr förlust även här. Men delad 5:e plats för Elena och Camilla.

 

 

 

Nu när Camilla tävlat färdigt för dagen kunde hon fokusera helt på rollen som coach och var nästan (men bara nästan) lika laddad som Elena.

Första matchen kom dock aldrig riktigt igång för någon av de tävlanden, men Elena fick till 2 poäng och vann 2-0.
Dags för allvarssnack med coachen – Och uppmaning att sätta några mawashi geri.

Och match nummer två blev det åka av, nu var den Elena vi känner tillbaka. Hon satte poäng efter poäng och efter flera riktigt bra mawashi geri så vann hon 8-0! Glädjen var total, minst silver och i final! Vilket även direktrapporterades hem till Conny Shihan och Sensei Emma.

Elena fick sen lite välbehövd återhämtning medan återkvalsmatcherna gick (eller ja, bara en, för till andra återkvalsmatchen dök inte ena motståndaren upp vilket gjorde bronset väldigt enkelt gick till den av de två som var där).

Men så var det dags för final! Nu var det fokus som gällde, främst från Elena, men även för den mycket engagerade coachen.
En återigen mycket stark och säker Elena körde en klockren match och vann slutligen med 3-0! Här kan vi bara summera att glädjen var total och Elena tog hem guldet!

Sammanfattningsvis en mycket lyckad helg på en återigen mycket välorganiserad och inte minst trevlig tävling. Ganska många tävlanden i våra klasser vilket resulterade i att vi fick gå många matcher i alla klasserna vilket var väldigt kul.

Det var också en bra chans att träffa andra tävlande än de man brukar se på Stockholmstävlingar och utbyta erfarenheter. Vi kollade också in hur barnen matchade och fick lite nya idéer och inspiration till vår egen undervisning. Det var också första tävlingen med nya barnreglerna ang. coachning, det fungerade riktigt bra!

Två mycket glada men trötta tävlanden tog sig sen tillbaka till Luleå där hotell, mat och något att skåla i väntade innan det var dags att sova, inta en av de bästa hotellfrukostar vi ätit för att sen flyga hem till Stockholm. Och pokalerna, dom fick åka i Camilla väska.

 

Denna inspirationsresa kunde genomföras tack vare bidrag från Idrottslyftet – stort tack för det!

 

Lämna ett svar