Klubbmästerskap i kata 12/5!

På torsdagskvällen den 12:e maj hölls klubbtävling i Aspuddens skola  för juniorerna.

Vi hade 24 anmälda deltagare vilket var jättekul!

De som inte tränat så länge tävlade i 8-stegskata, de som kunde gjorde hela kator och vi hade även några uppvisningsmatcher i kumite.

Kataklass C

 

Vi startade med Kataklass A, de som tränat lite längre. Här hade vi sju duktiga tävlande och vann gjorde Ludvig. Silvermedaljen tog Anton hand om och våra två tredjepris gick till Ella och Judith.

Ludvig & Anton med medaljer

 

Judith och Ella blir medaljerade

 

Nästa klass var Kata C, lägre graderade och 8 år gamla. I den här klassen hade ingen tävlat förut och alla var riktigt modiga som ville prova på att tävla. Vinnare blev Elmer, följd av Alexander som tog silvret samt Alex Chen och Märta som fick bronsmedaljerna med sig hem.

Elmer på tävlingsmattan

 

Johan och Lena i sekretariatet

 

Därefter fick vi se uppvisningsmatcher i kumite. En riktigt fin ”final” fick vi se mellan Ludvig och Samanda där Ludvig tog flest poäng. Hugo och Rufta kämpade också väl i sina matcher.

Kumite

 

Sista klassen ut blev Kata B, lägre graderade, 9-12 år. Här var det endast en deltagare som tidigare stått på tävlingsmattan – men vi hoppas förstås att flera blir sugna på en fortsättning efter detta. Vann gjorde Anton, silvermedalj fick Viggo, bronsmedaljerna tog Simon och Julia med sig hem.

Viggo startar katan

 

På hösten går en lagom stor tävling i Sundbyberg där juniorer kan vara med och tävla. Vi hoppas att ett helt gäng satsar vidare mot den.

Igor gjorde tävlingsdebut

 

Ett stort tack till våra funktionärer, vi kan inte ha en tävling utan domare, sekretariat, bältesknytare, bärare och – hemska tanke! – utan kaffe & kakförsäljare!

Med tanke på hur många det var i dag som för första gången gick upp på tävlingsmattan, måste vi säga att klubben är full av modiga barn. Att prova något nytt (och ro det i land som alla gjorde) är en seger i sig.

Ett tack till vår fina publik också som koncentrerat följde tävlingen och applåderade alla duktiga deltagare.

Ses i dojon!

Emma & Conny

Julia & Simon med medaljer

 

Shihan delar ut diplom

 

Simon "in action"

Lämna ett svar