European Gasshuku 18-23 July 2022 Herentals, Belgium

Att åter få träffa den europeiska Gojukai-familjen efter tre år var känslosamt, roligt och entusiasmerande.

Ca 180 deltagare tränade under ledning av Hanshi Ingo De Jong, 8 dan, som tillsammans med våra många Shihans gav inspirerande och utmanande träningar med mycket kunskap att ta med sig hem till dojon. Med på länk gav även Saiko Shihan Goshi Yamaguchi undervisning och glädjen var stor över Saiko Shihans deltagande även om vi inte kunde mötas på plats.

Denna gång fanns även gäster från Sydafrika på plats med Hanshi Peter Brandon som ledare.

Conny Shihan undervisade och även Sensei Emma assisterade under några pass. Elias deltog fullt ut i träningen och knöt dessutom vänskapsband över nationsgränserna, i enlighet med Gojukais motto:
Att utvecklas som individ för att kunna bidra till samhället och över nationsgränserna gemensamt sträva efter världsfred.

Vårt varmaste tack till Joachim Van Opstal Shihan och Sensei Jill Dekeyser från belgiska Gojukai som arrangerade seminariet och slet hårt för att alla skulle bli nöjda – vilket vi också blev.
2023 lämnas stafettpinnen över till italienska Gojukai och Luciano Shihan, Mario Shihan och Ignazio Shihan som arrangerar nästa europeiska seminarium i Puglia 3-9 juli, det lägret inleds med Gojukai-EM.

Årets gasshuku samlade deltagare från 14 länder – välkommen nästa år för att träffa dina europeiska Gojukai-vänner!

För mera information, kontakta Conny Shihan och Sensei Emma på seinankk@hotmail.com

Vi önskar er en fortsatt fin sommar!

Lämna ett svar