Mera Heian Cup: Guld till Elias!

Elias var också i Karlstad för tävling och träning, läs hans berättelse om Guld-katan i U21.

”Tävlingen kändes bra, trotts att arrangörerna låg efter i schemat och att det var lite smärre problem med utrustningen. Jag tappade mitt fokus en aning efter uppvärmningen, men återfann det i sista sekund när jag gick upp på mattan och tävlingsnerverna triggades igång.

Själva katan (Kururunfa) kändes kraftfull och rapp. Jag kom på mig själv med att ta lite för långa pauser några gånger, men överlag kändes det som en bra kata.

Vi var endast tre deltagare i U21-klassen. Detta gjorde det dock inte lättare, då båda mina motståndare var väldigt duktiga. Jag kom 1:a i min klass med blott 0,06 poäng mer än andraplatstagaren.

Söndagens läger var ett av de bättre landslagsläger jag varit på. Jag kände mig anspänd i överkroppen under första passet. Vilket irriterade mig en aning. Andra passet hade det dock släppt och jag fick möjlighet att öva på en ännu odebuterad tävlingskata med någolunda avslappning och rapphet.

Överlag var det en riktigt bra helg med bra träning, goda tävlingsresultat och trevliga möten.”

Ett stort Grattis till Elias och vi ser fram emot nya framgångar på Solna Karate Cup 19/10.

På plats i Karlstad som coach för karate-gymnasiet och instruktör på söndagens öppna landslagsläger var även Conny Shihan. På bilden tillsammans med Lennart och Roger från landslagsledningen samt Emilio från Domarkommittén.

Lämna ett svar