SM, Borås 2003

Fyra SM-guld!

Under senior-SM i Borås kammade klubben hem 4 guld! Det började med kata-tävlingen där Anna Hellström och Emma Helgesson deltog. Anna gick raka vägen till final utan att ha en enda flagga emot sig. Även i finalen hade alla fem domarna henne som segrare. Det var Annas fjärde raka SM-guld!

Emma gick fram till match om tredjepris, men förlorade där mot rutinerade Hannah Stensson från Karlstad. Efter katatävlingen startade kumitetävlingen där Dan Langelotz och Parisa Kiaei representerade klubben. Först ut var Dan, som gick till final i -70 kg mot landslagskompisen Eric Eriksson från Falun. I finalen fullständigt utklassade Dan sin motstån-dare och vann med 13-5! Därmed kunde Dan lägga ytterligare en SM-medalj till samlingarna.

Parisa Kiaei var anmäld i både +60 kg och öppna klassen och efter vinsten i Estonian Open tidigare i år var förväntningarna höga. Parisa gick till final i +60 kg och ställdes där mot Cecilia Hedin från Malmö. Parisa visade en otrolig fightingspirit och vann med 8-1 efter att ha gjort en perfekt jodan mawashigeri som avslutning.
Parisa lyckades ladda om och gick även till final i öppna klassen där hon fick möta landslagets Arnela Husics från Helsingborg. Efter en jämn match lyckades Parisa vinna med 2-1 och därmed sitt andra guld för dagen, en otroligt fin prestation.

SM, april 2003
Kata damer
1. Anna Hellström Gojukai Seinan KK Stockholm
2. Vanessa Gutierrez Minakami karate Stockholm
3. Hanna Stensson Kunibakai KF Karlskoga
3. Sandy Ranntzow Shotokan karate Helsingborg
Kumite +60kg Damer
1. Parisa Kiaiei Gojukai Seinan KK Stockholm
2. Cecilia Hedin GAK enighet Malmö
3. Jenny Hägg Skövde Shotokan KK
3. Camilla Johansson Shotokan karate
Kumite öppen klass Damer
1. Parisa Kiaiei Gojukai Seinan KK Stockholm
2. Arnela Husic Shotokan Karate Helsingborg
3. Jenny Hägg Skövde Shotokan KK
3. Sabina Topalovic Landskrona KK
Kumite -70kg Herrar
1. Dan Langelotz Gojukai Seinan KK Stockholm
2. Eric Eriksson Stockholms Kanzenkai
3. Anders Håkansson Carlshamn Shotokan KK
3. David Simonsson Haninge Budoklubb