Adidas Open i Borås 20/4

Elena, Andrey, Nathalie och Camilla åkte långt för lång väntan men snygga pokaler.

Frisk luft efter lååång dag i hallen!
Vi åkte tidigt på morgonen eftersom vi hade fått information om att barnklasserna skulle vara slut vid 12, och eftersom att vi visste att klasserna var små trodde vi på det. Så blev det inte riktigt…

Efter en smidig resa genom ett soligt Mellansverige kom vi fram till Borås strax efter 11. Tyvärr drog det ut väldigt på tiden och eftersom inga hålltider fanns att tillgå var det inte annat att göra än att snällt sitta och vänta.

Runt 19.00 på kvällen drog den första aktuella klassen igång; Damer 5-1 kyu där jag, Camilla och Elena representerade klubben. Trots all väntan var vi ändå taggade och Camilla var uppe på mattan först. Hon gjorde en stark Seienchin men mötte hårt motstånd mot Izabella Tran som plockat hem guld i både bältesklassen och den öppna klassen för juniorer.

Sen var det Elenas tur att möta samma tjej och gjorde en mycket bra Sanseru som hon var nöjd med, men det blev förlust även där. I andra poolen var jag ensam mot Madelene Hillås från Bromma Karateklubb. Jag gjorde en Seienchin som kändes bra, och som trots förlust resulterade i ett brons. I återkvalet var det klubbderby mellan Camilla och Elena, vilken Elena vann och säkrade ytterligare ett brons.

I nästa klass, Damer Öppen var det lite mer att göra (trots att lottningen var mer eller mindre densamma, vilket vi kanske tyckte var lite synd), men trots starka kator från oss alla tre fick vi se oss besegrade. Men vi var mycket nöjda med våra insatser vilket är det viktigaste!

I Herrar 5-1 kyu var Andrey direktkvalificerad till final och tog ett silver till klubben med en Seienchin.

Hans andra klass, Herrar Öppen bjöd på väldigt fint motstånd i bland annat Felix Falk från Katrineholm och Ashah Tafarai från Wakajishi som bägge två tagit medaljer i respektive juniorklasser. Andrey knep en flagga mot klassens vinnare Felix, vilket enligt hans egen utsago var dagens största bedrift, mer värt än bronset han fick med sig från den klassen.

När vi tillslut var klara hade klockan hunnit bli väldigt mycket, men trots all väntan var det en väldigt rolig resa och vi är alla fyra jättenöjda med vad vi presterat.

Synd bara att det inte är fler tävlingar i vår nu när vi blivit riktigt varma i kläderna! (och pluspoäng till arrangören för de otroligt fina pokalerna…)

/Nathalie

Camilla ger Borås en match
Nathalie utför Seienchin
Akta dig Felix! Andrey på hugget
Elena vinner med Sanseru

Lämna ett svar