Brons på Slovenian Open!

Brons på Slovenian Open och en biljett till EM i Spanien blev det för Sempai Karin på senaste landslagsuppdraget.

Fredagen den 23 mars reste Karin Hägglund med svenska landslaget till Slovenien för tävling och uttagningsläger till EM i Spanien.

Tävlingen hade samlat 12 damer och Karin inledde mot hemmanationen med en stark Kururunfa och vann med 5-0. I nästa match väntade en duktig tjej från Monte Negro, 7:a på EM 2011. Karin gjorde en bra Annan men tyvärr blev flaggorna 2-3 till Monte Negros fördel. Karin tog senare bronset i återkvalet med en stabil Suparinpei och flaggorna visade 5-0.

Under veckan som följde var det träningsläger med tre pass om dagen, både fysträning och kataträning. Under detta läger gjordes även uttagningen till EM så det var ett tufft läger.

På onsdagkvällen, efter sista passet meddelade förbundskapten Azem Barakovic att Karin kommer att representera Sverige på EM tillsammans med Jesse Enkamp i herrarnas kata.

–          Jag är förstås väldigt glad att få chansen att tävla för Sverige på EM och jag har tränat hårt för det. Det kommer att bli jättekul, säger Karin.

EM går i år på Teneriffa i Spanien och inleds med katatävling den 10 maj. Men innan dess är Nordiska Mästerskapen den 12 april i Kristiansstad.

Jesse, Azem och Karin i Slovenien

Lämna ett svar