Succé på Kobujutsu Open!

Klubben hade inte mindre än 13 deltagare på tävlingen som gick av stapeln lördag den 8:e oktober i Löthallen, Sundbyberg.

Tävlingen var i år ganska liten och klasserna hade följaktligen ofta få deltagare.  Trots att alla som läser detta säkert är omåttligt nyfikna på herrarnas prestation i lagkatan, ska vi börja att berätta om våra tre duktiga barn som var först ut på tävlingsmattan; Polly, Anton och Katarina.

Polly med bronsmedaljen!

Polly med bronsmedaljen!

 

 Polly tävlade i klass Flickor 9 år och hade rött bälte i klassens första match, det betyder att Polly fick göra kata först. Hon vann sin första match men förlorade tyvärr den andra fast hon gjorde en ännu bättre kata än i första omgången. Med sig hem fick Polly i alla fall bronspengen!

Samtidigt som Pollys klass pågick tävlade Anton i klassen Pojkar 10 år på mattan bredvid. Även Anton vann sin första match men fick sedan se sig slagen av en mycket duktig medtävlande i andra matchen. Anton utökade dock sin medaljsamling med en av bronsvalör! På träningarna har Anton jobbat hårt och det syntes att satsningen gett utdelning.

Anton på tävlingsmattan

Anton på tävlingsmattan

 

Sist ut av barnen var Katarina som visade en riktigt fin Taikyoku Kakeuke. Tyvärr räckte det inte till vinst i matchen men jag tror att vi snart ser Katarina på tävlingsmattan igen – den som levererar bättre på tävling än i dojon brukar trivas inför domarna. En bronsmedalj fick också Katarina med sig hem!

Katarina på "prispallen"!

Katarina på "prispallen"!

 

I herrarnas seniorklasser slog man ihop HB och HC vilket gjorde att man tävlade tillsammans från vitt bälte till 4 kyu. Klubben hade två representanter, Edvin gick hem med en bronsmedalj och Andrey med ett guld!

Andrey utför kata Gekisai Dai Ni

Andrey utför kata Gekisai Dai Ni

 

Andrey och Edvin med medaljerna

Andrey och Edvin med medaljerna

 

Sempai Karin fick bara två medtävlande i damernas A-klass. Hon vann mycket övertygande med två stabila kator, Seipai och Seienchin.

Sempai Karin utför kata Seipai

Sempai Karin utför kata Seipai

 

Sempai Pavle fick inte heller mycket att göra i herrarnas A-klass. Han vann sina två matcher och gick hem med guldmedaljen!

Guld-Pavle och silver-Åke!

Guld-Pavle och silver-Åke!

 

Herrarnas lagkata då? Jo, det visade sig att våra herrar var de modigaste i Stockholm då inget annat lag vågade anmäla sig denna gång. Istället för tävlande blev det en bejublad uppvisning med kata och bunkai. Denna dag fick Olle, Micke och Per kliva fram i rampljuset för att representera laget där även Kjell ingår.

Herrarna utför kata Gekisai Dai Ichi

Herrarna utför kata Gekisai Dai Ichi

 

Bunkai med Per och Olle

Bunkai med Per och Olle

 

Herrarna tävlade även individuellt och fick då sällskap i klassen av Åke från Gojukai Stockholm som heroiskt även deltog i A-klassen vilken avgjordes på en annan matta samtidigt.

Olle tog hand om silvermedaljen och både Micke och Per fick bronsmedaljer att putsa på.  Förhoppningsvis gav tävlingsdebuten mersmak, jag tror att herrarna har ännu mer att ge…

Kjell avslutar kata Sanseru

Kjell avslutar kata Sanseru

 

Per i kata Seienchin

Per i kata Seienchin

 

Olle i avslutningsposition

Olle i avslutningsposition

 

Micke, Olle, Åke och Per blir medaljerade

Micke, Olle, Åke och Per blir medaljerade

 

Sista klassen för dagen var damernas, DC. Där var redan första matchen final och kampen stod mellan Nathalie och Camilla. Två taggade damer gick upp på mattan där Nathalie avgick med segern efter att ha utfört kata Saifa.

Nathalie utför kata Saifa

Nathalie utför kata Saifa

 

Camilla gör kiai

Camilla gör kiai

 

Under dagen var Sensei Emma med som coach och Conny Shihan tjänstgjorde som domare.

Vi var där!

Vi var där!