Profilen: Ella vann sin första tävling!

Ella Zetterman är nio år och har tränat karate i tre år i Gojukai Seinan KK (de första åren med Karate Kidsen). Hon var med på sin första tävling i oktober 2010, vi får veta mer om det och henne som Månadens Profil.

Hur kom det sig att du började träna karate?

Jag började träna Karate för att det verkade roligt och jag var intresserad av kampsporter.

Var det som du hade tänkt dig?

När jag började tyckte jag att det var konstigt när man hälsade i början av träningen.

Hur mycket tränar du nu?

Jag tränar just nu tre gånger i veckan. Två gånger med juniorerna och en gång tillsammans med pappa på föräldra/barnkaraten.

Vilken grad har du?

Jag har gult bälte, 9:e mon.

Berätta om hur det var på din första tävling,  Kobujutsu Open i Sundbyberg!

Det var roligt på tävlingen. Jag kände att jag var redo och Shihan tyckte också att jag var redo. Sen verkade det spännande att prova. Precis innan tävlingen var det jättepirrigt och jag fick ont i huvudet. Jag var så nervös.

När jag vann tyckte jag att det var jättekonstigt men jättekul. Nu känns det inte lika konstigt att tävla igen.

 Vad tycker du är svårast/roligast med träningen?

Det svåraste med karaten är när man ska lära sig något nytt som man inte gjort förut. Men det är också det roligaste för det är roligt när man får det att fungera sen. Man får lära sig nya saker och utvecklas.

Vad tycker du om att göra när du inte tränar karate?

På fritiden umgås jag med kompisar, gör läxan och ritar. Jag älskar att rita!

Vi tackar Ella för intervjun och önskar all lycka till med träning och tävling i framtiden.