Tre Guld på Svenska Katapokalen 14:e mars!

Våra tävlande Agnes, Nova och Elias var på plats i Eriksdalshallen, men många andra tävlande och klubbar hade valt att avstå deltagande.

I herrarnas A-klass skulle 21 deltagare ha stått på tatamin med Elias men bara fem kom till start. Elias vann sina två matcher och kom högst på prispallen denna väldigt speciella dag. Väl utfört dagsverke – grattis till guldet, Elias!

Så här skriver Alexandra om tjejernas tävling:

”Årets första tävling för Nova och Agnes.
Tjejerna startade på exakt samma tid så man försökte hålla ögat på båda mattorna som som tur var låg bredvid varandra.
Tjejerna hade varit på läger helgen innan, så dom var fullmatad med tips och laddade till tusen. Visst gav det utdelning.
Agnes som tävlade i Kata 11A levererade två fantastiska Kata Sanseru och vann alla flaggor in i final 3-0, 3-0 och plockar hem guldet.

Bra Jobbat Agnes och stort grattis!

Nova följde samma spår. Nova tävlat i Kata 12A och gör även hon 4st starka matcher med sin Kata Sanseru, också här utan en enda fallande flagga

3-0, 3-0, 3-0 och 3-0 i finalen och därmed kammar hem guldet även hon.

Bra jobbat Nova och stort grattis!”

Även om läktarna gapade tomma och klasserna var små, höll alla humöret uppe och det var en väldigt familjär och god stämning i hallen. Arrangören Peo Olsson (Minakami och Lidingö Karatedojo) gjorde det bästa av situationen och alla kommer nog att minnas årets upplaga av Katapokalen lite extra, kanske fick situationen oss på plats att komma lite närmare varandra.
Yui Shin Kai och Swedish Karate Open är inställda, när nästa tävling kan arrangeras vet vi inte just nu.

/Emma – på plats som domare

Coachade gjorde förstås våra licensierade coacher Ellen & Alexandra.