Solna Karate Cup – 2 Guld och 2 Silver till Seinan!

Lördagen den 19/10 åker Seinan till Solna för tävling i Solna Karate Cup, en större tävling än förra helgen med 503 starter.

På plats för att tävla var Celine, Nova och Elias. Coachade barnen gjorde Alexandra och på plats som coach för Karategymnasiet var Conny Shihan, Sensei Emma hittade man på domarstolen.
Så här skriver Alexandra om Nova och Celines insatser:

Idag är det systrarna Nova och Celine Walander som tävlar.
Först upp är Nova som tävlar i Kata F12A med 16 deltagare i sin klass.
Nova ser under uppvärmningen sin motståndare från Karlstad cupen och känner ett sug i magen och har svårt att hitta fokus. Nova har sitt sätt att samla sig och går iväg och värmer upp själv. Hittar sitt fokus, det gör hon verklig och går in med sin Kata Sanseru och vinner sina 3 första matcher med 5-0, Nova är i final med sin motståndare och är sugen på revansch och gör en fantastisk Kata Sanseru och vinner med 4-1.

Grattis till guldet, bra jobbat Nova och härligt att se sådant fokus.

Näst på tur är Celine som tävlar i Kumite F8 +131cm

Celine är pirrig men har ändå landat lite med nerverna efter förra helgens tävling. Det är dock första gången hon tävlar i en större tävling så det tycker hon är spännande.
Celine är först ut och vinner den matchen med 1-0, vinner även nästa med 3-1. Celine har börjar lära sig att läsa av lite hur motståndaren jobbar och tar det med sig till finalmatchen där hon vinner med 4-0.
Grattis till guldet Celine och kul att du kan se hur din motståndare jobbar och ta det med dig när du går match.
/Alexandra

Elias tävlade i U21 och Senior Kata. Den här gången tidigarelades U21-klassen, det är alltid överraskningar på tävling, men trots en lite kortare uppvärmning gick Elias ändå in och tog silvret, vilket han också gjorde i Senior-klassen! Katorna för dagen var Kururunfa, Sanseiru och Seisan.
Stort grattis Elias!

Tack till arrangörsklubben Järva Karate Dojo med Andreas Fritsch i spetsen som skapade en både trevlig och proffsig tävling!

Nedan ett fint foto på Nova från Donnie Klang : )