Karate Kid Cup i Eriksdalshallen!

Söndag den 26:e november tävlade Nova, Taki och Haydar på klassiska Karate Kid Cup arrangerad av Inoue-Ha Shito-Ryu Keishin-Kai.

Dags för tävling!

Dags för tävling!

Det märks att barnen har tävlat en hel del för när vi möts för att värma upp känns de väldigt avslappnade. Precis när tävlingen ska sätta igång kommer ändå det där suset av nerver i magen. Pirret som gör att man taggar till och börjar fokusera. Nova står och tittar på sin tävlingskompisar när dom värmer upp och övar på sina kator… Det är tävling och det märks. Idag är det en stor tävling. Nästan 600 barn och i Novas klass är det 18 st 10-åriga tjejer som står startklara.
Nova kör sin första match med sin Gekisai Da Ichi och vinner med 3-0, kör sin andra och vinner även där med 3-0. Tredje matchen får hon tyvärr lite större motstånd och förlorar med 1-2. Bra jobbat ändå Nova!

Haydar började i kata P11B, 21 barn var med i klassen klassen med flest deltagare i tävlingen. Inledde med en Gekisai Dai Ichi vann 3-0. I andra matchen vann Haydar med 3-0.
I semi finalen vann Haydar med 2-1.
Nu är det dags för final, Haydar tappar lite fokus och blir för självsäker förlorar med 1-2.
Grattis till en Silverpokal!

Utan vilotid börjar Haydars Kumite P11 kort klass, Haydar är jättetrött men gör en bra prestation i kumiten som slutar 0-1 mot blivande finalist.
Efter matchen sa Haydar att han var jättetrött innan matchen, men vi är alla jättestolta!

Nu är det Takis tur i kata P12B, I första matchen sätter Taki en säker Gekisai Dai Ichi och vinner med 3-0.
I kvartsfinalen halkar Taki under sin Gekisai Dai Ichi och förlorar med 1-2. Jämn match men ett rättvist beslut.
Bra jobbat Taki, har utvecklats enormt under året!

I kumite P12 så går Taki sin första match. Anfaller bra, bra fotarbete och kontroll över mattan. Matchen slutar i 0-0 vinsten går till motståndaren. Stark bra kumite, Taki är nöjd med insatsen han gav järnet.

Med som domare var Sensei Emma, på bilden med Chefsdomare Fredrik Ålander som även är ordförande i Tekniska Kommittén där Emma är ledamot.

På Karate Kid Cup får alla barn en deltagarmedalj. Så ska det vara på alla svenska barntävlingar, en medalj eller ett diplom, eller en minnessak för att göra klart att det är deltagandet som är viktigast – plats på pallen är bara bonus : )

Härligt att se alla barnens utveckling den här terminen – det har hänt mycket! Snart är det dessutom graderingsdags och sedan ett välförtjänt jullov innan nästa träning och tävlingssäsong startar!
Med som eminenta coacher under dagen var Alexandra och Fevzi.