Fem medaljer till Seinan på Solna Karate Cup!

Tävlingen hade ca 500 deltagare som gjorde 700 starter. Det var drygt 50 (!) domare på plats, bland dem Sensei Emma. Från Seinan tävlade Agnes, Nova, Taki, Haydar, Camilla, Sempai Elena och Sempai Susanne!
Vår coach Ellen hade koll på Nova och Agnes:
En härlig höstmorgon med dess vackraste färger, var vi åter igen på väg till ytterligare en tävling, den här gången Solna Karate Cup, som var fantastiskt arrangerad.

Taki, Agnes, Nova och Haydar i Solnahallen

Taki, Agnes, Nova och Haydar i Solnahallen

Agnes Nilsson som var först ut av våra tjejer i Kata 9 A var väldigt laddad, efter vi gått igenom lottningen och såg att det var hennes förra motståndare Annabella från Märsta (Wado Ryu Karateklubb) där hon gick guldet förlorat med 3-0. Var hon nu väldigt taggad på revansch. Agnes visste också att om hon förlorar nu i hennes första match blir de endast en match att gå och ingen medalj. Hon var super fokuserad och leverera en stark Gekisai, men motståndet är tufft, hon går av tatamin med 2-3. Inte helt nöjd, men återhämta sig efter en stund av besvikelse. ändå väldigt nöjd med sin insats. Och undrar: när är nästa tävling!!

Prisbordet

Prisbordet

Sedan var det Nova Walander i Kata 10 A, en stor klass med 16 tävlande där Nova är super-laddad och har bestämt sig för att ta det här! Och det visar hon genom att leverera en utmärkt Gekisai och plocka 5-0, sedan var vi igång med 3 otroliga Gekisai med samtliga 5-0! Nova Walander var i Final där hon möte Ava från (Umeå Chikubu-kai) och tog hem även finalen med 5-0. En glad Nova kunde ta emot Guldmedaljen!

En kul dag i ännu en tävlingshall, nu blickar vi framåt, där vi ser fram emot både kumite-lägret i Eskilstuna samt nästa tävling!

Coachen Fevzi hade koll på Haydar och Taki:
I Kata 11B tävlade Haydar mot 14 personer, han mötte starkt motstånd i första matchen men satte en stark Gekisai Dai Ichi och vann med 3-2. Andra matchen gick lättare med 4-1 och i finalen vann Haydar med 5-0. En guldmedalj, grattis Haydar!

Haydar med Guldet!

Haydar med Guldet!

Sedan var det dags för Taki i pojkar Kata 12B. Taki inledde med en bra Gekisai Dai Ichi men fick inte riktigt nerverna på plats och förlorade mot en stark motståndare.

I Kumite Pojkar 11 +147 (man delar barnklasser i kumite efter längden) så hade Haydar en stark motståndare som var lite snabbare med teknikerna och matchen slutade i 0-7.

Taki på mattan

Taki på mattan

I Kumite Pojkar 12 +153 så gick Taki en jämn match. 0-1 slutade matchen där han fick en flagga för en Ura Mawashi Geri, jättebra utveckling.

Taki med nöjda coachen Sempai Elena

Taki med nöjda coachen Sempai Elena

Vi tackar arrangören Andreas Fritsch och Solna Karate Dojo för en mycket väl arrangerad tävling!
Camilla både tävlade och hade koll på de andra seniorerna:

Eftermiddagens seniorklasser samlade en liten men laddad skara bestående av Sempai Susanne, Sempai Elena och Camilla.

Först ut var Camilla som var sugen på revansch sen förra helgen och nu hoppades ha hittat tillbaka till den forna tävlingsformen. Hon inledde med en stabil Saifa som resulterade i seger med fem flaggor. Nästa match blev sanseru, även den bra och en stark utveckling sen förra tävlingen, och även här blev det seger, nu med 4-1. Efter det var det dags för final. En bra Seienchin, tyvärr känningar i den eviga knäskadan så Camilla vågade inte köra max i vändningarna, men ändå nöjd med helheten och även om det blev förlust i matchen så var silvret säkrat och revanschen ett faktum.

Glad, gladare, gladast?

Glad, gladare, gladast?

Camilla fick snabbt ladda om och nu agera coach och springa mellan mattorna då Elena och Susanne körde parallellt på mattorna bredvid varandra. Att våra klasser alltid ska lyckas gå samtidigt?!

Sempai Elena på tatamin

Sempai Elena på tatamin

Sempai Elena var först ut i sin klass och körde en bra Seipai som hon tyvärr förlorade mot klassvinnaren. Men det gjorde att hon fick en ny chans i form av återkval. Här körde hon en otroligt stark och stabil Sanseru, vi fick se ett enormt fokus och lyckan var total när hon vann med 4-1. Därefter var det dags för ytterligare ett återkval för Elena. Nu blev det Seisan, mycket bra kata med en stark utveckling sen förra helgen, men tyvärr förlust och precis utanför pallplats.

Sempai Susanne i kata Seipai

Sempai Susanne i kata Seipai

Sempai Susanne inledde med en stark Sanseru, och här blev det seger med 5-0. Tack vare lottningen var hon därefter direkt i final. Här blev det Seipai, en mycket bra sådan och självklart helt objektivt tycker vi att hon borde ha vunnit, men här blev det tyvärr förlust 1-4, men dagens andra silver!

Vi var inställda på att Sempai Elenas kumiteklass inte skulle bli av, men lite oväntat så dök det upp en efteranmälan, så efter en snabb vända hem för att hämta utrustning och skydd, så var Elena redo för kumite. Här blev det final direkt, och Elena arbetade på bra mot en snabb motståndare i form av tidigare EM 5:a, men tyvärr blev det förlust. Men Elena var nöjd och tyckte det var kul att äntligen få gå match igen. Och dagens 3:e silver var i hamn.

Liten men rolig kumite-klass!

Liten men rolig kumite-klass!

Vi passar på att tacka för en proffsigt genomförd tävling, inte minst jättebra med monitor i uppvärmningshallen där man kunde följa hur alla klasser låg till och eventuella förseningar.

Vid pennan
Camilla