Unga ledare – leda unga

Lördagen den 24:e november träffades ett glatt gäng i Brännkyrkahallen för att träna och prata om framtiden som unga utövare och ungdomsinstruktörer.

Vi tränade kihon, kata och kumite i karatedojon och funderade över framtiden.

De flesta var även tävlande karatekas och vi pratade om hur 2013 skulle se ut på tävlingsfronten.

Ett förslag var att söka pengar från Idrottslyftet för att kunna göra en resa tillsammans och få utmaningar utanför huvudstadens arenor.

Vi pratade om vikten av att de ambitiösa barnen finns kvar i juniorgrupperna som förebilder och hur mycket det betyder att de gör sitt bästa varje pass.

Men också  hur vi på bästa sätt ska hjälpa de äldre barnen att känna sig hemma i seniorgrupperna när det är dags att byta träningspass. Till våren kommer vi därför att vika första timmen på måndagarnas seniorträningar åt att samla ungdomarna så att de får träna med varandra. Vi provar detta som ”inslussningsträning” och hoppas att det ska bli kul och inspirerande.

Vi instruktörer ser fram emot att undervisa en grupp full av energi!

I karatens graderingssystem ingår som en självklar del att högre upp i graderna börja undervisa och vara en aktiv del av klubben. Detta är en utmaning för oss seniorer att ta på allvar.

Undervisningen ingår i min egen träning och utveckling. Liksom jag lär mig nya tekniker och utvecklar andra delar av min karate, måste jag också sträva efter att utvecklas som instruktör.

Vi fortsätter att jobba vidare på detta och tar hjälp av varandra i klubben – tillsammans har vi en stor erfarenhetsbank att ösa ur!

Vi seniorer är ungdomsledare i dag – vårt jobb är att  stötta ungdomarna till att bli goda ledare i morgon.

Med klubbmedlemmar som lördagens deltagare ser framtiden ljus ut!

Mot nya djärva mål 2013…

/Emma