SKC II – nya och ”gamla” tävlande från Seinan!

Deltävling 2 i Stockholms Karate Cup utspelade sig idag i Täby racketcenter 16/4.Gojukai Seinan deltog med fem barn, varav Agnes och Nadia tävlade för första gången!
I cupen samlar man poäng genom att alla möter alla under tre deltävlingar och sedan gör de åtta bästa upp i en final i november.
 
 
 
FullSizeRender (76)

 

 

Uppvärmning, stretch - ge järnet!
Uppvärmning, stretch – ge järnet!

 

En väldigt pirrig Agnes var först ut på mattan i F08-klassen. Det var bara två deltagare i klassen så hon hade en match att gå. Hon
höll nerverna i schack och med en väldigt fin utförd Taikyuku jodan vann hon med 3-0!! Superbra jobbat Agnes!

 

Agnes, 3-0!
Agnes, 3-0!

 

 

Nästa debutant ut på mattan var Nadia i F05. Även hon gick ut mycket bra med en fin Taikyuko chudan och vann första med 3-0! Hennes klass
var större och hon fick gå två matcher till där hon fick en flagga i båda. Härligt Nadia!

 

Nadia tävlingsdebuterar!
Nadia tävlingsdebuterar!

 

Kira fick gå fyra matcher i F04-klassen och med en stadig och bra Gekisai dai ichi vann hon en med 3-0, men tyvärr inga flaggor i de andra.
Bra jobbat Kira!

 

Kira - kiai!
Kira – kiai!

 

Gustav som var sjuk vid förra deltävlingen hade lite press på sig att samla poäng idag. Han laddade upp snyggt i veckan med en stukning,
men med lite vila och omplåstring stod han på mattan idag i P03-klassen. Hans Seinchin satt stadigt och bra och han vann de två första med 3-0,
och förlorar tredje med 1-2. Snyggt!

 

Gustav goes Seinchin!
Gustav goes Seinchin!

 

Sist ut i kataklasserna var Vilma i F02. Hon gick tre matcher med en bra Gekisai dai ichi där hon fick en vinst med 2-1 och förlorade två utan flaggor.
Mycket bra jobbat i dag!

 

Vilma in action!
Vilma in action!

 

Efter en lunchpaus var det dags för kumiten och sempai Elena anslöt som coach. Första matchen var mycket jämn men Gustav förlorade till slut med 1-2.
Andra matchen fick han vinst på WO eftersom hans motståndare hade skadat sig i matchen före. Tredje matchen blev väldigt intensiv och lite ruffig.
Gustav ledde länge men tappade fokus på grund av lite för hög adrenalinnivå och motståndaren fick in en tvåpoängare i sista sekunden och det
slutade 4-5. Lite uppvarvad in i sista matchen och trots dagens absolut snyggaste Ura mawashi geri som gav tre poäng blev matchen oavgjord 5-5.
Svettigt för både Gustav och coacherna!

 

Där satt den!
Där satt den!

 

Jag hoppas att våra debutanter fick blodad tand för tävling idag och att fler följer med till tredje deltävlingen 17 september i Kungsängen!

Tack för idag!

Coacherna Gunilla, Ellen, Julia och Elena

 

TILLSAMMANS vågar och vinner vi!
TILLSAMMANS vågar och vinner vi!

Lämna ett svar