Sommarläger i Karlskoga

 Årets sommarläger var kortare än vanligt men bjöd på tre intensiva dagar, 14-17/6, i Karlskoga. Årets ca 60-65 deltagare kom från Sverige, Norge och Ukraina. Klubben representerades av Sempai Anna och Sempai Karin, Per M, Olle, Micke, Kjell, Per Ö, Edvin, Timo samt undertecknad.
 
Vädret var för det mesta med oss och vi fick t.o.m. några utomhuspass.
Träning utomhus
Dagarna fylldes med grunder, kihon-ido, kata, kumite och yakuzuki-kumite.
Sensai Peter höll även en mycket uppskattad föreläsning om dels träning och kost i allmänhet, och utifrån karate den kompletterande träning man behöver för att utvecklas och prestera som bäst (både för motionärer och tävlande). Vi gick alla från föreläsningen med nya tankar och insikter.
Sensei Peter föreläser
Vi fick även se uppvisning/videoinspelning då Hanshi och Shihan Johan utförde kata.
Hanshi Ingo De Jong
 
Det jag själv tar med med mig speciellt från lägret är den inspiration man får när man möter så många trevliga utövare och får höra alla historier och träna under så många dagar för våra duktiga instruktörer.  T.ex. (numera Sempai) Åke i systerklubben Alvik som började tränade karate för 9 år sen som en väldigt stel 40 åring och som nu under lägret tilldelades shodan efter 9 års hårt arbete både fysiskt och psykiskt med daglig stretching och som nu är vigare än många andra.
 
Vid pennan,
Camilla