Silver till Karin i Estonian Open Tallinn!

Karin Hägglund deltog med den äran i Estonian Open i slutet av februari. Här berättar hon själv om tävlingen.

Karin, längst fram till höger, och kumitelandslaget. (Bild från karatesektionens hemsida, följ länken ovan!)

Karin, längst fram till höger, och kumitelandslaget. (Bild från karatesektionens hemsida.)

Fredagen 29:e februari flög jag till Tallin för att på lördagen delta på Estonian Open. Jag reste på egen hand till denna tävling då det bara var jag som skulle delta i kata från Sverige. Jag skulle på lördagen få sällskap av svenska kumitelandslaget som anlände med båt på lördag förmiddag.

Väl på plats i hallen på lördag morgon, efter bra sömn och bra frukostbuffé, kände jag mig laddad och det skulle bli kul att tävla. Efter en stunds uppvärmning var kumitelandslaget på plats. Coach David Simonsson agerade coach även åt mig under tävlingen, vilket var skönt.

Tävlingen körde igång och ganska snart var det min tur att gå upp. Jag mötte finskan Ina Hämäläinen i första matchen. Seipai kändes bra och jag vann med 3–0. I nästa match mötte jag en estländska, Seinchin kändes stark och jag vann med 3-0.

Nu var det dags för match om finalen. Återigen stod en estländska för motståndet, jag gjorde Kururunfa som jag var nöjd med och det gav utdelning; 3–0 och dags att ladda för final och ryskt motstånd. Finalerna skulle avgöras på kvällen så nu var det bara att äta och vila.

Vid 19.30 började jag värma upp igen. Jag hade nu Seisan kvar till finalen. Det blev en jämn final mot en ryska, 2–3 till ryskan. Det är aldrig kul att förlora en final, men när väl tävlingen var över var jag nöjd med min tävling.

Om ni vill läsa mer om Estonian Open och kumitelandslagets framgångar på tävlingen, läs mer här!

Karin Hägglund