Karin Hägglund på Italian Open 2009

Helgen den 3–5 april gick Italian Open av stapeln i Monza, en bit utanför Milano. På fredag eftermiddagen drog tävlingen igång med damernas och herrarnas kata samt damernas kumite.

Karin tränar kata Seinchineuropamästarinnan Senjug.

I damernas kata klass var det 102 startande och på plats fanns bland annat VM-tvåan Battaglia och regerande europamästarinnan Senjug.

Karin mötte en italienska i första omgången som hon vann mot med kata Seienchin. I andra omgången gjorde Karin gjorde en stark Kururunfa, men förlorade tyvärr mot en kroatiska. Kroatiskan gick inte till final, vilket innebar att tävlingen var slut för Karin.

Italian Open var en mycket bra tävling med många bra utövare på plats, bland annat var hela det italienska landslaget på plats. Karin vill tacka sin klubb Gojukai Seinan och sponsor Adidas som möjliggjort denna resa.