Sempai Karin på EM

Den 6-8 maj gick EM i karate av stapeln i Zurich, Schweiz. Från Sverige åkte 11 utövare och för att representera Sverige i kata var Sempai Karin.  EM inleddes med katatävlingen.

I första omgången mötte Karin den holländska representanten, vinnare av bland annat Dutch Open 2010. Karin gjorde en bra Seienchin och vann. I nästa omgång ställdes Karin mot tidigare världsmästarinnan från Italien och trots en stark Seipai från Karin fick hon se sig slagen. Italienskan åkte sedan ut mot spanjorskan som senare tog guldet, vilket gjorde att Karin inte fick återkvala. Trots detta var det en bra prestation av Karin som genomförde två starka kator i tuff konkurrens.

I samma pool fanns både 2009 och 2010 års Europa-mästarinnor och en tidigare världsmästarinna.  För att kunna hävda sig ytterligare i den internationella konkurrensen åker sempai Karin till Tokyo i slutet av maj för att träna med Saiko Shihan Yamaguchi i en månads tid.

Svenska EM-laget 2011

 

Läs mera om EM och kumitedeltagarnas fina placeringar på http://iof2.idrottonline.se/SvenskaKarateforbundet/Nyheter/Forbundsnyheter/SverigesbastaEMpamangaar/

Lämna ett svar