Seniorlägret 7/5 rockade!

Liljeholmshallen må vara mörk och ogästvänlig, risig och mögelluktande – men för de tappra som övervann flyktimpulsen i trapphuset väntade solskenet två trappor upp.

Den ljusa träningssalen med parkettgolv används annars av en klubb som tränar japanskt bågskytte, Kyudo, men denna lördag sken solen in på Gojukai Seinans seniormedlemmar som skulle förkovra sig i Den Tomma Handens Väg.

Kluriga vändningar och vridningar - kihon i svårare skolan

 

Conny Shihan och Sensei Emma ledde träningen som startade med kihon-träning.  Shiho-mönstret utforskades och kommer nu aldrig att glömmas igen.

Stilstudie kata Saifa

 

Vi tränade bunkai och kata. Några utvalda fick sin kata filmad och sedan granskad på den lilla tjocka TV:n. Vi enades om att den inre bilden man har inte alltid är riktigt kompatibel med verkligheten.

Som en nästan mystisk manifestation av detta hur verkligheterna kan skilja sig åt kom lunchmackan i helt olika skepnader till två av våra deltagare.  Vad betyder egentligen formen för innehållet (och vice versa)?

Efter en djup diskussion om manifestationer och illusioner i världen (not!) återgick vi till träningen.
Vi övade Sanchin Kote-awase och Kitae kumite. Vet Du inte vad det är? Fråga vilken som helst av helgens deltagare!
När klockan började närma sig 14.30 gick vi över till kumite och jiyu-kumite den sista halvtimmen. Dagens övningar började kl 10.00, och trots att vi inte riktigt hann med allt vi planerat för kändes det som om alla var överens om att bryta kl 15.00 och andas en smula.

 

Sempai & Sempai i närkamp

 

Per sätter den!

 

Maria och Susanne

 

Vi instruktörer tackar alla deltagare för en verkligt rolig dag tillsammans!

Fotograf: Ulf Zetterman

 

Fotograf: Sempai Anna

 

Aptitlig trekant

 

Aptitligt "torskblock"

Lämna ett svar