Sempai Karin på VM i Belgrad, Serbien

Den 27 till 31 oktober anordnades VM i karate och jag var uttagen som Sveriges representant i kata. Hela sommaren och hösten har det varit mitt stora mål och träningen har gått väldigt bra, vilket har varit kul.

Från landslaget var vi sju stycken som skulle tävla och vi åkte till Belgrad den 25 oktober. Tävlingen började den 27 oktober och jag var först ut av svenskarna. Dagarna innan tränade jag lätt och vilade på hotellet. Lottningen kom kvällen innan jag skulle tävla och jag var lottad att möta japanskan Rika Usami i första omgången. Hon är regerande japansk mästarinna och asiatisk mästarinna. Jag kände mig i bra form på onsdagsmorgonen och uppvärmningen gick bra. Jag gjorde Seienchin i första omgången. Jag var jättenöjd med min kata, men jag förlorade mot japanskan. Jag tittade vidare på tävlingen och började värma upp för återkvalet. Men till min stora besvikelse så förlorade japanskan i semifinalen mot regerande världsmästarinnan Ngyuen från Vietnam med flaggorna 2-3. Därmed var tävlingen över för mig, vilket var tråkigt då min plan var att återkvala. Tyvärr gick det inte så bra för någon av svenskarna i kumite, de åkte ut i första eller andra omgången.

Resten av veckan tittade jag på tävlingarna, otroligt mycket bra karate att titta på. Roligast att se var de japanska damlaget i kata – mycket inspirerade.

Jag har lärt mig mycket på denna resa till VM -både genom träningen inför och på plats på VM. Jag är glad att jag lyckades prestera en av mina bästa kator på tävling på mitt första VM. Jag jobbar vidare mot nya mål!

Tack för allt stöd från min klubb!

/Karin