Tre guld i senior-SM, 2006!

Georgios gjorde comeback som svensk mästare. Dan och Anna försvarade sina tidigare guld.

Våra svenska mästare fr v: Dan Langelotz (kumite -70), Anna Hellström (kata) och Georgios Laine (kata). T h Jacob Kinnemar från Gojukai Eskilstuna (silver i kata).

Efter en de fina framgångarna på Svenska Katapokalen dagen före, var det dags för Senior-SM i samma hall. Totalt omfattade årets SM 150 starter jämfört med förra årets 90. På Senior-SM gäller 18 år för kumite och 16 år för kata. Dan Langelotz och Anna Hellström hade var sitt guld att försvara från förra året. Georgios Laine var laddad efter placeringen som bäste svensk på Svenska Katapokalen. Karin Hägglund, ny i katalandslaget, siktade på sin första SM-medalj. Åsa Pehrsson, Joakim Kahn, Rasmus Widerström och Pavle Martinoski var med på sina första SM-tävlingar.   Conny Helgesson Ferm tjänstgjorde som domare.

Kumite

Dagen började med kumite där Dan Langelotz vann sina två matcher i kumite -70 kg med 8-3 och 7-1. Därmed var han klar för eftermiddagens finaler. Dan deltog även i den mycket stora öppna klassen och vann några matcher men blev utan medalj.

Kata

Anna Hellström vann alla sina omgångar i kata övertygande och var även hon klar för final.
Georgios Laine visade prov på starka tävlingsnerver och gjorde en fantastisk comeback i kata. Till finalen gick även han! Karin Hägglund gick till match om tredje plats men förlorade mot en före detta landslagstjej och slutade därmed femma. Våra SM-debutanter gick flera omgångar men lyckades inte ända fram denna gång. Det viktiga var att få erfarenhet och förhoppningsvis inspiration.

Finaler

Under eftermiddagens finaler i kumite tog Dan Langelotz initiativet direkt och besegrade sin motståndare med 5-1. Det innebar Dans fjärde senior-SM guld. Erfarna Anna Hellström vann sitt fantastiska sjunde SM-guld, efter en övertygande seger i finalen. Georgios Laine motsvarade förväntningarna och blev bäste svensk även på söndagen. Det var Georgios fjärde SM-guld och förhoppningsvis en landslagplats. Helt fantastiska framgångar som inspirerar både och tävlande och icketävlande i klubben.