Svenska Katapokalen 16:e mars!

Tre tävlande från Seinan och tre pallplatser när Agnes, Nova och Haydar tävlade i Eriksdalshallen!

Svenska Katapokalen som proffsigt arrangeras av Svenska Inoue-ha Shito-ryu Keishin-kai, hade i år ca 540 starter och tävlande från 9 olika nationer.
Coacherna berättar:

Uppställning för Haydars klass

Uppställning för Haydars klass

Haydar tävlar i Pojkar 12A dvs den avancerade gruppen med 19 starter från 3 olika nationer, en väldigt tuff grupp.
Det är dags för första matchen, och Haydar tävlar med kata Sanseru för första gången. Han går upp på mattan och sätter den – vilken kraft! 3-0!
I kvartsfinalen är det tufft, 2-1, Haydar levererar en till bra Sanseru.
Nu är det dags för semifinal, motståndaren representerar Isländska landslaget. Haydar levererar en bra Sanseru, men motståndaren är vassare denna gång 0-3.
Stort Grattis Haydar till Brons-Pokalen!

Haydar utför kata Sanseru

Haydar utför kata Sanseru

I Novas grupp, F11A, är det 24 deltagare och det finns många starka motståndare i gruppen. Novas nerver känns i hela kroppen.
Första matchen vinner hon med kata Sanseru och 2-1, hon taggar till av det, släpper lite nerver och kör med starkt fokus och vinner nästa match med 3-0.
Fortsätter sitt fokus och vinner kvartsfinalen och semifinalen med 3-0.
I finalen finns både nerverna och vinnarkänslan där och Nova gör en stark Sanseru med otroligt fokus och närvaro, vinner finalen med 2-1!
Bra jobbat Nova!

Nova med vinnar-katan!

Nova med vinnar-katan!

Agnes tävlar i F10A, en grupp med 17 deltagare. Den största gruppen hittills sedan Agnes startade sitt tävlande. Agnes känner en blandning av nerver och spänning inför nytt tufft motstånd.
Men hon är trygg i sin kata Sanseru och vinner sina tre första matcher med 3-0, 2-1 och 2-1. Agnes är i final och möter hårt motstånd från Danmark. Agnes känner nerverna komma och går in och gör sin Kata men kommer av sig och väljer att börja om. Tar ett djupt andetag och går in med vinnarskallen och gör sin starkaste mest fokuserade Sanseru hittills. Vinner finalen med 3-0 och tar hem sin välförtjänta pokal. Guld-fokus Agnes!

Pokaler på Katapokalen!

Pokaler på Katapokalen!

Med som licensierade coacher var Ellen, Alexandra och Fevzi.

Stolta coacher och tävlande!

Stolta coacher och tävlande!

Jag var med som domare och hade trevligt. På bilden med kollegor, längst till höger Domarkommitténs Kalle Sahlberg och bredvid honom dagens chefsdomare Fredrik Ålander.

Nästa tävling vi ser fram emot är Yui Shin Kai den 6:e april och förstås klubbtävlingen för barnen 11:e april!
God träningslycka så länge!
önskar Emma