Stockholms Karate Cup II!

Klubben hade fem tävlande som gjorde starka insatser i Åkersberga lördag den 29/9 – både individuellt och i lag-kata! Läs coachernas rapport!

Vinnar-laget!

Vinnar-laget!

Lördagen den 29/9, en härlig höstdag och vi sitter i bilen på väg till säsongens första tävling i Åkersberga, Stockholm Karate Cup II.

Idag är vi lite extra pirriga för vi har med oss en ny tävlingskompis och vi ska köra lagkata för första gången.
Nova, Agnes och Laleh sitter i baksätet och lyssnar på musik för att hålla nerverna i styr.
Laleh som är ny i tävlingsgänget är spänd på hur tävlingarna går till och Nova och Agnes delar med sig av sina erfarenheter.
Vi kommer fram till hallen och möts av resten av tävlingsgänget Taki och Haydar. Vi är igång!

Värmer upp och känner oss laddade!
Först ut är kata-laget. Vi är alla spända och vi ska tävla mot två andra kata-lag. Det är två matcher före oss och vi ser att motståndet är tufft.
Nova, Agnes och Laleh samlar sig, ser bestämda ut i blicken och går fram på mattan och kör.

Gör en superbra första lagkata Taikyoku Shudan och plockar 3 av 3 flaggor. Kul! En bra start och tjejerna ökar sitt självförtroende inför nästa match.
Gör även sin andra lagkata med bra närvaro och starkt fokus och vinner även här med 3-0.
Bra jobbat tjejer!

Dags för de individuella katorna.

Agnes på mattan!

Först ut är Agnes. Agnes ser otroligt laddad ut och det märks på hennes första match som hon vinner med 3-0. Agnes har verkligen utvecklats och står stadigt på mattan och visar sin otroliga närvaro. Hon fortsätter att hålla sitt fokus genom alla sina matcher som hon fortsätter vinna med 2-1, 3-0, 2-1. Bra jobbat Agnes och kul att se din utveckling sen senaste tävlingen.

Nova utför Gekisai Dai Ichi!

Sen är det Novas tur och hon säger att hon känner sig nervös men hon tycker om den känslan för då vet hon att hon taggar till. Visst taggade hon till, hon vinner alla sina fyra matcher med 3-0. Man ser att tjejernas Kata Gekisai Dai Ichi finns i kroppen och dom gör den otrolig starkt och fokuserat.

Det var bra arrangerat och vi kände att det var en fin stämning mellan alla coacher som även slängde iväg ett ”Bra jobbat” till motståndarna!

Haydar började i kata pojkar 2006. Inledde med en Gekisai Dai Ichi men det gick inte vägen 0-3. I andra matchen mötte Haydar en duktig motståndare 0-3.
I sista matchen släppte nerverna lite och Haydar vann med 3 flaggor! Bra jobbat.

Nu är det Takis tur i kata pojkar 2005, tyvärr är det många strykningar och Taki får bara gå en match. Där sätter Taki en säker Gekisai Dai Ichi men det räcker inte hela vägen fram 0-3.

Säsongsstart för kumite för Haydars pojkar 2006, formen sitter i och Haydar vinner första matchen med 6-0! Andra matchen går också bra slutar med 3-0.
Sista matchen som är direkt efter märker man att Haydar ärt trött och i sista sekunderna tar motståndaren en poäng och matchen slutar 0-1.
Duktigt fokuserat en enorm utveckling i kumiten.

I kumite pojkar 2005 så går Taki sin första match. Anfaller bra, bra fotarbete och kontroll över mattan. Matchen slutar i 0-2. I andra matchen möter han en väldigt snabb motståndare som slutar med 0-8.
Stark bra kumite, Taki är nöjd med insatsen han gav järnet.

Tack till våra eminenta barn-coacher! Ellen, Fevzi & Alexandra!

Tack till våra eminenta barn-coacher! Ellen, Fevzi & Alexandra!

Bilden är från ett tidigare tillfälle eftersom våra coacher konstigt nog inte fastnade på bild denna gång…