Nova i toppform på SKC I!

Lördag den 17:e februari visade Nova vad hon lärt sig i dojon. Årets första tävling blev i Kungsängen!

Stämningen på topp!

Stämningen på topp!

En kall tidig morgon sitter vi i bilen med en kaffe och en varm choklad i handen. På väg mot Kungsängen och årets första tävling.
När vi kommer fram är det mycket bilar på parkeringen. Det är många som ska tälvla och Nova känner att pirret börjar komma i kroppen.
Det är dags att gå in och värma upp till första deltävlingen i Stockholms Karate Cup.
Vi hittar en hörna och börjar värma upp och gå igenom katan Nova ska tävla i.

Nova känner igen många ansikten, hon har tävlat en del nu. Hon ser en tjej hon känner igen som hon tävlat mot och hon vet att hon är ett bra motstånd. Nova blir ännu mer pirrig. Nerver är bra. Det gör att man taggar till och börjar fokusera. Novas klass är en stor grupp så det är tre ”Födda 2007”-pooler som ska tävla. När det är dags samlas alla vid tatami 2 och tjejen som Nova kände igen ler mot Nova och tjejerna ler mot varandra och önskar varandra lycka till, bra budoanda!

Nova klämmer ut sista pirret i min hand innan hon går upp och kör sin första Gekisai Dai Ichi. Hon är fokuserad, har kraft och levererar. Vinner sin första match med 3-0, vinner med samma poäng i andra matchen 3-0. Sista matchen vinner hon igen med 3-0. Hon avslutar varje kata starkt och är fokuserad ända fram till sista bugningen. Bra jobbat Nova!
Vi lämnar Kungsängen denna lördag med ett stort leende på läpparna.

Nu laddar vi inför nästa tävling som blir Katapokalen!
/Alexandra – stolt coach!