European Gojukai Seminar 2017

3-8 juli tränade Gojukai-medlemmar från Europa i Poprad, Slovakien, under ledning av Saiko Shihan Yamaguchi och Hanshi Ingo De Jong.

Årets läger var välarrangerat av Slovakiska Gojukai och Sensei Julius Valente – tack för era ansträngningar!
Conny Shihan var på plats tillsammans med deltagare från 16 länder, på bilden nedan med Saiko Shihan Yamaguchi.

Förutom att undervisa hann även Shihan träna en hel del. Välbehövligt med tanke på att det finns mindre tid för detta i klubben och naturligtvis inga Shihan-kompisar att träna med!

Att träffa andra klubb-ledare och Shihans inom organisationen ger både inspiration och en kvalitéts-check. Denna gång hade alla Shihans extra mycket träning med Saiko Shihan Yamaguchi för att verkligen kunna gå vidare både med egen träning och som instruktörer.

Europeiska Shihans med Saiko Shihan Yamaguchi

Europeiska Shihans med Saiko Shihan Yamaguchi

Det hanns även med en utflykt till de vackra, Slovakiska bergen.

Under lägret mottog Ghulam Shihan från Helsingborg sin Kyoshi-titel. På bilden tillsammans med Sensei Kengo Yamada (Saiko Shihans assistent från Japan) samt Conny Shihan.

Vi gratulerar även Sensei Dan som klarade sin Yondan-gradering samt Sensei Marika som klarade sin Godan-gradering!

Dessa läger är oerhört värdefulla inte bara för att sprida kunskap och träna, utan också för att stärka gemenskapen inom Gojukai. Vi är stolta och tacksamma att ha ledare som inspirerar, entusiasmerar och får oss alla att vilja bli bättre. Låt oss alla höja nivån och insatserna till hösten!

Vi är tacksamma för stödet från Idrottslyftet för att kunna genomföra den här resan som betyder mycket både för Conny Shihan och för klubbens utveckling.