Stockholm Karate Cup I!

Taki, Haydar, Nova och Agnes tävlade i Kungsängen lördag 27:e maj!

Barnen med sina coacher: Alexandra, Ellen och Fevzi

Barnen med sina coacher: Alexandra, Ellen och Fevzi

Detta var första deltävlingen för året av SKC där alla möter alla, Round Robin.

Agnes vinner med 5-0

Agnes vinner med 5-0

Anges var först ut i sin kataklass. I första matchen fick Agnes WO och därmed alla poäng med sig. I andra matchen mötte hon en duktig tjej men levererade på toppen av sin förmåga och vann med 5 flaggor mot 0! Starkt!

Nova på mattan!

Nova på mattan!

Sedan var det Novas tur i kata. Hon gick ut stenhårt och även hon hade en mycket fin Gekisai Dai Ichi i dag! Hon vann sina matcher med 4-1, 5-0 och 5-0! Härligt!

Kiaiii! Haydar låter bra!

Kiaiii! Haydar låter bra!

Haydars kata har utvecklats mycket sedan förra tävlingen, men det var tuffa motståndare i dag. Han förlorade sina två första matcher men vann den tredje välförtjänt med 3-2! Kul!

Taki med full fokus!

Taki med full fokus!

Takis kataklass hade 10 deltagare! En stor omgång med starkt motstånd i alla 5 matcher. Det syns att Taki också jobbat hårt i dojon och han har verkligen fint fokus. Tyvärr ingen vinst i dag. Men i sann Budo-anda är Taki lika lugn i motgång som i medgång.

Sedan var det dags för Nova och killarna i kumite. Alla tog tillfället att studera andra tävlande och lära sig av det, smart för framtiden.
Först upp på kumite-mattan var Nova som gjorde en mycket stark insats. Hon plockade poäng i båda sina två matcher som slutade 2-4 respektive 5-8.

Haydar fick gå fyra matcher. Det var bra motstånd i klassen men han kämpade och gjorde en särskilt stark insats då han knep poäng till SKC:s rankinglista även om den matchen slutade oavgjort.
Haydar hade också oturen att få en hård spark vilket ledde till att han fick kliva av mattan – men han samlade sig och gick upp igen till nästa match, kämpa-anda!

Taki fick bra motstånd under sin första match och hade stark närvaro men matchen slutade 0-4.
Under andra matchen så låg båda tävlanden väldigt jämt. Taki var lugn och kontrollerad men tappade garden en aning och pang; matchen slutade 0-1.
Sista matchen blev en WO då motståndaren inte dök upp – trist, men det gör ändå att Taki kan räkna poäng till rankinglistan han också.

Det syns att barnen utvecklats sedan förra tävlingen och Stockholm Karate Cup är en utmärkt tävling att lära sig ännu mera på eftersom man får öva på att tävla flera gånger även om man inte vinner. Nu väntar sommarlov från dojon – men om alla håller i gång i sommar kan vi rivstarta höstterminen och satsa vidare mot nya utmaningar! Bra jobbat allihop – även våra coacher Ellen, Alexandra och Fevzi förstås, Tack för era insatser under terminen!