Stockholms Karate Cup – FINALEN!

Gustav, Kira & Agnes var kvalificerade till finalomgången av SKC och tävlade 4/12!

Då var finalen av Stockholms Karate Cup avgjord i Kungsängen. Barnen har samlat poäng under tre deltävlingar för att kvalificera sig till finalen, dit de åtta bästa i varje klass blev inbjudna. Dagens tävling samlade tävlande från 14 Stockholmsklubbar, Gojukai Seinan började som vanligt dagen med att bygga matchytor 😉

Agnes och Kira

Agnes och Kira

Först ut var Agnes. Hennes klass F08 var inställd då hon var ensam anmäld så hon fick tävla i F07. Hon fick en flagga mot en mycket duktig tjej med en finfin Taikyuku Chudan. En stor guldmedalj fick hon ändå i sin egen klass. Grattis Agnes!

Kira på tävlingsmattan

Kira på tävlingsmattan

Kira tävlade i F04. Hon hade en säker Gekisai Dai Ichi idag och vann första matchen med 5-0. Tyvärr ingen flagga i de tre andra matcherna, men ett välförtjänt brons! Bra jobbat!

Gustav utför kata Seienchin

Gustav utför kata Seienchin

Sist ut i kata var Gustav i P03. Med en stark och fokuserad Seienchin vann han två matcher med 5-0, 4-1 och förlorade två med 0-5. Även han fick en stor fin bronsmedalj med sig hem! Grattis!

Gustav medaljerad - Grattis!

Gustav medaljerad – Grattis!

Allra, allra sist var det då dags för Gustavs kumite. I den klassen var det lite fler så de var uppdelade i två pooler. Ettan och tvåan i varje pool möttes i semifinaler och vinnarna där i finalen. Gustav jobbade på stenhårt och vann sin pool i två tekniska och bra matcher, 3-3 och 4-0. Med en lätt stukad fot var han i semifinal och vann med 3-2. Finalen blev hård på många sätt, inte alltid så tekniskt fin, och Gustav förlorade med 0-5. Killen han mötte hade snabbt slagit ut sina andra motståndare på poäng, men Gustav höll ut. Han hade dock väldigt roligt och fick en glänsande silvermedalj!

Tackar för idag gör coacherna
Ellen, Julia & Gunilla