Seinans tjejer intog Bosön!

Lördag 19/11 var 20 av klubbens medlemmar på Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum på Lidingö för att lära känna varandra och träna järnet!

Efter morgonens träning för instruktörerna startade alla tillsammans kl 11.00 med att köra Kata första passet som Sempai Maria höll i. Alla fick också prova på att göra Kata med Sai med Sensei Emma – kul & svårt!

Sempai Susanne tar täten!

Sempai Susanne tar täten!

På Bosön var det full aktivitet, bland andra var Svenska Karatelandslaget på plats hela helgen! Vi såg också fotbollsdamer, friidrottare och hörde tydligt tyngdlyftare genom väggen från kampsportslokalen… eller i alla fall vikterna som dunsade i golvet. Åt gjorde vi mycket och gott i Bosöns restaurang!

Lunch-dags!

Lunch-dags!

Bunkai och Yakusokukumite fick Sempai Susanne ansvara för. På det passet såg vi några fina höft-kast, men det är lite oklart hur Sempai Maria fick ner Camilla på mattan…

Gekisai Dai Ni Bunkai

Gekisai Dai Ni Bunkai

Men vi tränade en hel del stående också!

Vilma och Kira i förgrunden

Vilma och Kira i förgrunden

I Bosöns Dagpaket ingår även eftermiddagsfika (även om man inte hunnit bli hungrig efter lunch) och efter det förstås en härlig uppvärmning inför sista passet!

Katarina kör fällkniven

Katarina kör fällkniven

Sempai Elena fick nöjet att pressa ut de sista svettdropparna med ett varmt & härligt Kumite-pass innan hemgången kl 16.00! Fast först skulle alla lära sig falla, mjukt och följsamt…

Sempai Elena med Julia framför spegeln

Sempai Elena med Julia framför spegeln

Och sedan sparka med precision!

Övning ger färdighet!

Övning ger färdighet!

Vi genomförde detta projekt med stöd från Idrottslyftet! Ett toppentillfälle för yngre och äldre, nybörjare och avancerade att lära känna varandra lite bättre – och få träffa kvinnliga instruktörer som kan visa vägen. Men framför allt träna karate och ha kul tillsammans!

Och där hängde vi säkert tio minuter medan fotografen höll på - lite Crouching Tiger Hidden Dragon liksom...

Och där hängde vi säkert tio minuter medan fotografen höll på – lite Crouching Tiger Hidden Dragon liksom…