Ludvig och Emma på tävling 21:a november!

Både Karate Kid Cup och Svenska Juniorpokalen gick i Eriksdalshallen på Söder.

För en gångs skull hade jag turen att få ”min” tävlande på mattan där jag dömde.

Finns det tillräckligt många domare sitter man inte med flagga när en klubbmedlem är på mattan, men man har väldigt bra utsikt från mattkanten.

Ludvig startade med en stark Seienchin och vann den matchen med 5-0. Sedan sakade han bort en Gekisai mot blivande vinnaren för att sparar Sanseru till återkvalet.

Där mötte Ludvig en Gojukai-kompis, så även om det är surt att förlora gick i alla fall någon med näven på bröstet vidare.

 

 

Ludvig i Sanseru

Ludvig i Sanseru

 

Som vanligt var Ludvig stark och snabb, vi ska jobba vidare med de mjuka bitarna för att lyfta helheten ännu ett snäpp.

 

Själv verifierade jag min kumite-licens efter att ha gått kurs för två veckor sedan. Med stort stöd från domarkollegor gjorde jag ett tillräckligt gott jobb för att bli godkänd.

Nu är jag glad innehavare av Kata A samt Kumite B-licens som domare. Faktiskt den enda i klubben som innehaft dessa två samtidigt, Conny Shihan hade kumite-licens innan det fanns kata-domare, men specialiserade sig sedan på kata-delen vad gäller dömandet. Jag tycker att det är roligt att utvecklas och lära mig mer, men den bästa delen är att kunna ge klubben tillgång till uppdaterad kunskap vad gäller tävling och kumite.

Peter Sahlberg från domarkommittén var på plats och godkände mig efter lördagens två tävlingar.

 

Emma & Peter

Emma & Peter

 

Självklart ska jag nu jobba vidare på att bli en ännu bättre domare i både kata och kumite!

 

/Emma