Karate Kids – så funkar det!

I vår grupp för 6 och 7-åringar är det full fart, Sempai Andrey berättar mera.

Sensei Emma och Sempai Andrey
Sensei Emma och Sempai Andrey

Tyvärr är gruppen full denna termin, men Du kan redan nu ställa Ditt barn i kö till vårterminen -14!

Karate Kidsen tränar en gång i veckan. Karateövningar blandas med lekfullare inslag. Vi lär oss också vikten av gott uppförande och koncentration i dojon (träningslokalen).

På träningarna finns alltid två instruktörer. Flera klubbmedlemmar hjälps åt, men varannan vecka är Sensei Emma på plats och varje måndag finns Sempai Andrey där. Han har tränat i Gojukai Seinan KK i 4 år och undervisat i 3 av dem. Sempai Andrey är 28 år gammal och tränade också några år i en annan stil med början som 7-åring. En gång var han ett Karate Kid själv, men nu undervisar han alltså andra och snart börjar höstterminen.

– Och det är något du ser fram emot, Andrey?

– Ja, jag måste säga att Kidsträningen har gett mig bland de roligaste karateminnena. Barnen är väldigt smarta och genuint nyfikna så man kan se i deras ögon att de vill göra sitt bästa  och lära sig, vilket motiverar mig starkt att lära ut.

– Att träna karate kräver ju både koncentration och disciplin, hur tycker du att det fungerar med så unga karatekas som 6 och 7-åringar?

– Svårigheten med Kidsgruppen är att behålla barnens fokus genom hela träningen, vilket jag inte alltid lyckas med. Men när man lyckas och ser att barnen har haft roligt och även lärt sig något så känns det stort.

– Du studerar på KTH på heltid, arbetar extra samt tränar och tävlar själv, hur hinner du med att undervisa andra och planera träningarna?

– Jag har skaffat mig en pärm som jag fyller med beskrivningar på övningar som har fungerat bra med barnen. Då går det fort att planera vad som ska göras och hur barnen ska delas upp. De flesta är tagna och mixade från andra instruktörers lektioner, men ibland lägger jag till något jag själv hittat på eller sett i gympaböcker – speciellt när det kommer till lekar i slutet.

– Vad tycker du är det bästa med att undervisa barnen?

– Det allra bästa är när en lektion man själv har planerat funkar perfekt och barnen går hem glada och svettiga efter ett pass de tyckte var roligt. Men det blir sällan helt perfekt och det finns alltid något man kan förbättra. Barnen är brutalt ärliga så det är väldigt uppenbart när något inte fungerar. Men det gör mig bara mer motiverad att göra ett bättre jobb. Jag hoppas jag får möjligheten att lära ut karate till fler små karatekas i framtiden!

Stort tack till Andrey för hjärtligt engagemang och positiva karatelektioner med många leenden!

/Vid pennan

Emma

Varmt välkomna till höstterminen!
Varmt välkomna till höstterminen!
zp8497586rq