Två brons på Bushido Open!

Julia och Gustav åkte till Helsingborg för säsongens sista tävling.

Coachen Gunilla berättar om resan:

Det blev en spännande tävling i Helsingborg den elfte maj. Nästan direkt när vi kom dit stötte vi  på Tensho karateklubb och fick gå in med dem i ingångsmarchen. Tyvärr hann vi inte titta på deras dojo men fick lite råd och tips på vägen. Coachmötets handlade nästan enbart om hur man beter sig runt kumitemattan! Det är extra viktigt när det är barn som tävlar.

Det var en bra organiserad tävling med överskådlig skyltning och nummerlappar.

Gustav var först ut med sin kataklass. Han gjorde en väldigt bra Gekisai och vann med 3-0. Nästa match gjorde han lika bra ifrån sig men förlorade med 1-2. Eftersom klasserna var mindre betydde detta en bronspokal!! Mycket lycklig över detta såklart!

Direkt efter var det dags för kumite. Här förlorade han ganska snabbt med 0-8 mot en liten, ettrig kille som vann klassen. Gustav blev lite frustrerad och tappade fokus, men det kan nog avhjälpas med mera tävlingserfarenhet.

Bronset i katan vägde dock upp allt och lite till!

Lite stökigt runt kumitemattan var det dock, men domarna sa till och det kändes bra.

Julia var nervös när det på startlistan fanns tre av dem som brukar toppa hemma i Stockholmstävlingarna men hon laddade bra. Alla tre förhandstippade åkte ut i första omgången men Julia gjorde en fantastiskt bra Gekisai och vann med 3-0!! Hon hann inte riktigt fokusera om till nästa där hon tyvärr inte fick någon flagga men även detta räckte till brons!! Två danska tjejer kom på 1:a och 2:a plats som var väldigt duktiga.

Jätteroligt och motiverande för Julia som nu längtar till tävlingarna i höst.

Julia och Gustav med pokalerna!

Lämna ett svar