EM på Teneriffa

Årets EM i karate hölls på Teneriffa 10-13 maj och Karin Hägglund representerade Sverige i kata. Damernas kata hade samlat 28 deltagare från olika länder. Karin ställdes mot Tjeckien i första matchen, Karin gjorde en bra Seienchin men tyvärr blev flaggorna 1-4 till Tjeckiens fördel. Tjeckiskan kom till bronsmatchen efter att ha förlorat mot Spanien 0-5 och sedan vunnit i återkval mot Danmark 5-0. Väl i bronsmatchen fick tjeckiskan se sig slagen av Serbien som tog hem bronset. I finalen i damernas kata mötte Spanien Frankrike, men det blev spanjorskan som blev Europamästarinna 2012.

–          Jag är nöjd med min träning och förberedelser inför EM, men självklart inte nöjd med resultatet. Till nästa säsong ska jag vara ännu bättre, säger Karin som redan ser framåt mot nya mål.

Det var sista tävlingen för säsongen – nu väntar lite vila för Karin innan grundträningen inför nästa säsong drar igång.

Jesse, Gulsah och Karin m fl representerade Sverige på Teneriffa

Stort grattis till Gulsah som tog EM-brons i kumite!