Karin tog brons i tuff konkurrens!

Säsongens andra tävling för Sempai Karin var Budapest Open som hade samlat 22 länder och totalt 800 deltagare. Damernas kataklass samlade 17 deltagare från 10 olika länder. I den första obligatoriska shiteikata omgången genomförde Karin en stark Seienchin och vann över Ungern. I nästa omgång stod Slovakien för tufft motstånd och trots en bra Suparinpei av Karin förlorade hon matchen. Slovakien visade sig från sin starka sida denna dag och det blev återkval som Karin inledde med Kururunfa och vann över Tjeckien. Sedan var det dags för bronsmatch och även där stod Slovakien för motståndet, men Karin genomförde en bra Annan och bronset var klart.

–          Jag är nöjd med min insats idag, det kändes om en starkare insats än i Finland. Några delar har fallit på plats sedan dess. Det var en kul tävling som bjöd på tufft motstånd framförallt från Slovakien som tog guld, silver och ett av bronsen. Alla de tjejerna har bra meriter från stora tävlingar och internationella mästerskap så jag är glad att stå på pallen med dem.

Sempai Karin tränar nu vidare mot nästa helg och tävling, då det är dags för en av de största tävlingarna i Europa – German Open.

Sempai Karin på prispallen omgiven av Slovakien

Budapest Open anordnades av Shihan Gerd Rebiceck, Goju-kai Ungern.

Sempai Karin med bronsmedaljen!