Sempai Karin i Japan

Den 26:e maj reste jag och Sensei Peter från Goju-kai Stockholm till Tokyo, Japan för att där träna med Saiko Shihan Goshi Yamaguchi. Vi blev varmt välkomnade av Saiko Shihan och hans fru och från första dagen var träningen igång för oss.

Vi deltog i den ordinarie karateträningen i I.K.G.A:s Hombu dojo, där vi tränade kihon, kata, kumite och olika parövningar. Det var väldigt givande träning som också blev än bättre av den goda stämningen som råder i Hombu-dojo.

Utöver karateträningen deltog vi i de ”Breathing-classes” som Saiko Shihan undervisar i. Det var en blandad grupp, en del som vi kände från karateträningen men också en del som inte hade någon koppling till karaten. Det var spännande klasser där vi fokuserade på andning och hur vi kan styra och använda den i olika rörelser.

Vissa dagar fick vi förmånen att träna själva med Saiko Shihan, vilket var väldigt givande. Vi tränade framförallt kihon och kata och det var en unik möjlighet för oss att feed-back på vår karate. 

På torsdagskvällarna tog vi tåget en bit utanför Tokyo och tränade där med Tsukii Shihan och en av hans träningsgrupper. Tsukii Shihan är ansvarig för det japanska Goju-kai landslaget i kumite och vi fick med oss en hel del träningsidéer. Tsukii Shihan har även duktiga utövare i kata och det blev en hel del kataträning och även där – nya träningsidéer.

Efter två veckor var det dags för Sensei Peter att åka hem och jag skulle vara kvar själv ytterligare två veckor. Det blev två mycket intensiva veckor med mycket träning med Saiko Shihan som jag uppskattar väldigt mycket. Vid vissa pass var även några av de tävlingstjejer som Saiko Shihan undervisar med och det var kul att få träna med dem. Under dessa veckor var det fokus på kata och jag känner att jag utvecklades mycket. Jag känner mig väldigt inspirerad och motiverad till att fortsätta träna hårt här hemma.

Både jag och Sensei Peter är glada att vi tillhör en organisation som möjliggör en sådan här resa, och är oerhört tacksamma för det mottagande som vi fick i Tokyo och den hjälpsamhet och generositet som Saiko Shihan, hans fru och Gojukai-medlemmarna i Hombu-dojo visade oss. Det var en fantastisk resa där vi lärde oss mycket om karate och om oss själva som människor.

Stort tack också till Svenska karateförbundet och RF för det elitbidrag som  gjort denna resa ekonomiskt möjlig för mig.

/Karin Hägglund

Lämna ett svar